Bomenwacht Nederland past als eerste i-Tree toe

27-02-2019
Nieuws, Over Bomenwacht
Geschreven door Gerbrand van de Weerd

Bomenwacht Nederland gaat als eerste boomtechnisch adviesbureau de Nederlandse vertaling van het softwareprogramma i-Tree toepassen. De modellen van i-Tree passen de adviseurs toe op de Rotterdamse Breitenbachplataan, aan de Westersingel. Het is daarmee de eerste boom waarvan, buiten de pilotfasen om, inzichtelijk gemaakt wordt wat een boom in cijfers en euro’s waard is.

We weten allemaal dat bomen bijdragen aan verkoeling, biodiversiteit, schaduw, en dat ze wateroverlast beperken. Maar wat is de waarde van deze baten? Daar is i-Tree voor ontwikkeld. Het softwareprogramma zet de baten om en maakt het mogelijk de waarde van bomen in cijfers en euro’s te bepalen. Handig voor beleidsmakers en boombeheerders bij boomgerelateerde vraagstukken.

i-Tree

De afgelopen 2 jaar is vanuit Stadswerk en VHG in samenwerking met Wageningen University & Research, Van Hall Larenstein, Bomenwacht Nederland, BTL Bomendienst, Cobra adviseurs, Terra Nostra en 14 gemeenten gewerkt om het van oorsprong Amerikaanse softwareprogramma i-Tree aan te passen voor gebruik in Nederland. Donderdag 14 februari werd i-Tree Nederland officieel gelanceerd. Het programma is nu zover gereed dat het kan worden ingezet in ons land.

Benieuwd naar de resultaten en conclusies van de pilots bij de 14 gemeenten? Ze zijn verzameld in de publicatie De Baten van Bomen, resultaten van i-Tee Eco in Nederland.

Neem contact op en wij praten je bij!

Deel dit bericht via:
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.