Eerste groep boomadviseurs afgestudeerd

09-05-2017
Kennis en opleiding, Nieuws
Geschreven door Manon Andriessen

Na een opleidingstraject van zes maanden zijn ze nu afgestudeerd: de eerste door Bomenwacht Nederland opgeleide boomadviseurs.

Met stevige boomtechnische kennis op zak is het voor hen nu tijd om praktische ervaring op te doen. Drie van de zes gaan bij Bomenwacht Nederland van start. De andere drie gaan aan de slag bij een ander bedrijf.

Vervolgtraject

Tot begin 2018 zijn de afgestudeerden werkzaam als aankomend boomadviseurs, om zo hun vaktechnische kennis en ervaring te verbreden en te verdiepen. Tijdens deze periode wordt er goed gekeken naar hun individuele talenten. Afhankelijk daarvan kunnen ze zich binnen de beide bedrijven verder ontwikkelen.

Eén van de afgestudeerden is Jildou Eringa, zij gaat aan de slag bij Bomenwacht Nederland. “Tijdens het opleidingstraject heb ik veel praktische bomenkennis opgedaan. Zo ben ik mij meer bewust van de invloed die een groeiplaats heeft op de conditie van de boom. Heel veel bomen hebben het moeilijk. Voorheen keek ik meer of een boom past in het straatbeeld. Nu kijk ik ook of een boom het goed doet, of de boom conditioneel gezond is. Ik hoop nog veel meer te leren. Voor mij is het een persoonlijke ontdekkingstocht: welke werkzaamheden passen het beste bij mij?”

Nieuwe opleidingsronde 2017

Inmiddels is het zeker: Bomenwacht Nederland start komend najaar opnieuw met een opleidingstraject. Nieuwe kansen dus voor nieuwe kandidaten. Dit traject gaat er overigens wel iets anders uitzien. Zo wordt de duur ervan ingekort van zes naar (maximaal) vier maanden.

Zie jij ook wel iets in deze opleiding? Aarzel niet, neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wie weet waar het toe leidt!

Deel dit bericht via:
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.