CO2-bewust certificaat verlengd

17-11-2020
Nieuws
Geschreven door Arianne van Nostrum

Mooi nieuws: ons CO2-bewust certificaat is opnieuw met een jaar verlengd! Uit de jaarlijkse audit bleek dat wij goed onderweg zijn met het structureel aanpakken van onze CO2-uitstoot. En daar zijn we natuurlijk blij mee! 

Wagenpark

Dat het overgrote deel van onze uitstoot wordt veroorzaakt door het wagenpark is natuurlijk geen verrassing. We rijden immers aardig wat kilometers om uw bomen door het hele land te kunnen bereiken. Daar ligt dan ook een grote uitdaging.

Maar… wij houden wel van een uitdaging. En daarom hebben we onszelf de doelstelling opgelegd om in 2024 de CO2-uitstoot afkomstig van ons wagenpark met meer dan 90% te reduceren. Hoe we dat gaan doen? Met name door elektrificatie. Maar ook door slim om te gaan met de kilometers die we rijden. Bijvoorbeeld door in de projectteams rekening te houden met de woonplaatsen van de adviseurs. Hoe dichter bij huis onze adviseurs worden ingezet, hoe kleiner het aantal kilometers!

Inspiratie

We zijn doorlopend op zoek naar mogelijkheden om onze uitstoot te reduceren. Dat doen we binnen onze eigen gelederen, maar het helpt zeker om ook naar buiten te kijken. Daarom zijn wij aangesloten bij Nederland CO2 Neutraal, een stichting met een groen hart, die organisaties helpt om duurzamer te ondernemen. Eens per kwartaal komen we met gelijkgestemde organisaties bij elkaar om samen ideeën uit te wisselen, ervaringen te vergelijken en ons te laten informeren (én inspireren) over nieuwe initiatieven. Samen bereiken we immers zoveel meer!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze inspanningen om onze CO2-footprint te reduceren? Of heeft u een idee om dit samen met ons te doen? Neem gerust contact met ons op. Of lees hier meer over onze CO2-footprint.

Deel dit bericht via:
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.