Onze Partners

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Bomenwacht Nederland is een door SBB erkend leerwerkbedrijf. Dit betekent dat wij boomexperts van de toekomst opleiden, direct in de praktijk.

 

Norminstituut Bomen

Volgens welke kwaliteitseisen moeten werkzaamheden in, rond en met bomen worden uitgevoerd? Het Norminstituut Bomen ontwikkelt alle benodigde normen en procedures. Belangrijkste uitgave is wel het Handboek Bomen, dat een breed scala aan boomtechnische onderwerpen behandelt en toepasbaar is in bestekken en werkomschrijvingen. Dit komt de kwaliteitszorg rond bomen ten goede – dé reden waarom Bomenwacht Nederland graag samenwerkt met deze partner. Alle richtlijnen van het norminstituut hebben wij geïntegreerd in onze aanpak en visie.

 

Bomenbanen

Bomenbanen

Vanuit een gezonde passie voor het vak koppelt Bomenbanen ‘groene’ werknemers en werkgevers aan elkaar. Elke vakman of -vrouw uit de groenbranche kan terecht bij dit energieke wervings- en selectiebureau, dat een groot netwerk heeft en midden in de markt staat. Vooral dat laatste maakt Bomenbanen tot een perfecte partner voor Bomenwacht Nederland – het is immers de markt die al het bomenwerk realiseert, die ‘handen en voeten’ geeft aan onze boomtechnische adviezen. Dáár moeten wij het als adviesbureau van hebben.

Bomenbieb

Bomenbieb

Als kennisbureau is Bomenwacht Nederland altijd op zoek naar ‘bronnen van kennis’. De Bomenbieb is zo’n kennisbron, en dan meteen eentje die er duidelijk uitspringt. Een online bomengids met informatie en foto’s van Nederlandse boomsoorten, boomziekten en bijzondere bomen. De webbezoeker wordt zelfs in staat gesteld elke bijzondere boom daadwerkelijk op te zoeken, de locatiegegevens staan er namelijk meteen bij. Juist daarom werken wij graag samen met deze partner – allebei zoeken wij de doorvertaling naar de échte praktijk.

Over ons

Wil jij bijdragen aan onze missie om boomeigenaren en -beheerders te laten profiteren van optimaal bomenbeheer en bomenbeleid?

Lees meer
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.