Onze Partners

Norminstituut Bomen

Volgens welke kwaliteitseisen moeten werkzaamheden in, rond en met bomen worden uitgevoerd? Het Norminstituut Bomen ontwikkelt alle benodigde normen en procedures. Belangrijkste uitgave is wel het Handboek Bomen, dat een breed scala aan boomtechnische onderwerpen behandelt en toepasbaar is in bestekken en werkomschrijvingen. Dit komt de kwaliteitszorg rond bomen ten goede – dé reden waarom Bomenwacht Nederland graag samenwerkt met deze partner. Alle richtlijnen van het norminstituut hebben wij geïntegreerd in onze aanpak en visie.

Bomencheck

Vragen over bomen? Of u als boombeheerder nou verantwoordelijk bent voor de duizenden bomen die in de uw gemeenten staan of dat u als particulier geniet van die één mooie boom in de achtertuin, vragen hebben we allemaal. Bomencheck focust zich op de particulieren en bedrijven. Het bedrijf inspecteert en geeft advies over de gezondheid en veiligheid van de boom. Hoe? Met de zogenoemde 10-puntencheck, zeg maar een APK voor de boom.  Bij de 10-puntencheck wordt niet alleen de veiligheid van een boom onderzocht, maar ook het onderhoud: welke snoeimaatregelen kunnen er uitgevoerd worden om deze boom zo lang mogelijk duurzaam te behouden. Bomencheck en Bomenwacht Nederland delen hun passie voor het vak, een perfecte basis voor een partnerschap!

DataQuint

DataQuint

Voor Bomenwacht Nederland is DataQuint partner van het eerste uur. Met deze softwareontwikkelaar delen wij namelijk een gemeenschappelijk doel: het optimaliseren van uw (mobiele) data-inwinning. Dat de vakspecialisten van DataQuint gevoel hebben voor IT-oplossingen, blijkt wel uit hun ultieme softwarepakket: GeoVisia. Compleet, praktijkgericht en gebruiksvriendelijk – een pakket dat u in staat stelt uw buitenruimte integraal in kaart te brengen, zowel in het veld als op kantoor.

Bomenbanen

Bomenbanen

Vanuit een gezonde passie voor het vak koppelt Bomenbanen ‘groene’ werknemers en werkgevers aan elkaar. Elke vakman of -vrouw uit de groenbranche kan terecht bij dit energieke wervings- en selectiebureau, dat een groot netwerk heeft en midden in de markt staat. Vooral dat laatste maakt Bomenbanen tot een perfecte partner voor Bomenwacht Nederland – het is immers de markt die al het bomenwerk realiseert, die ‘handen en voeten’ geeft aan onze boomtechnische adviezen. Dáár moeten wij het als adviesbureau van hebben.

Bomenbieb

Bomenbieb

Als kennisbureau is Bomenwacht Nederland altijd op zoek naar ‘bronnen van kennis’. De Bomenbieb is zo’n kennisbron, en dan meteen eentje die er duidelijk uitspringt. Een online bomengids met informatie en foto’s van Nederlandse boomsoorten, boomziekten en bijzondere bomen. De webbezoeker wordt zelfs in staat gesteld elke bijzondere boom daadwerkelijk op te zoeken, de locatiegegevens staan er namelijk meteen bij. Juist daarom werken wij graag samen met deze partner – allebei zoeken wij de doorvertaling naar de échte praktijk.

Bureau Stadsnatuur_

Bureau Stadsnatuur

Oók stadsbomen maken deel uit van de ecologie en de natuur – en dat is nu net het specialisme van onze partner Bureau Stadsnatuur. Bij alle vormen van boomtechnisch onderzoek kunnen wij erop vertrouwen dat dit bureau, indien gewenst, de beschermde flora en fauna in kaart brengt en daaraan een bruikbaar advies koppelt. Zo weten onze opdrachtgevers precies waar ze aan toe zijn.

Over ons

Wil jij bijdragen aan onze missie om boomeigenaren en -beheerders te laten profiteren van optimaal bomenbeheer en bomenbeleid?

Lees meer
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.