Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld

02-04-2020
Nieuws, Omgevingswet
Geschreven door Josien Hissink

De invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat schrijft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen aan de Eerste en Tweede Kamer. In een kamerbrief van afgelopen 1 april licht de minister toe dat de inwerkingtreding van de Omgevingswet op een later tijdstip dan 1 januari 2021 zal gaan plaatsvinden. De kamerbrief en bijlagen kunt u hier terugvinden.

Verantwoorde invoering

Minister Van Veldhoven bespreekt met de rijkspartijen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen hoeveel extra tijd er nodig is om de Omgevingswet verantwoord in te laten gaan. Het kan zijn dat de planning ten aanzien van de invoering van de Omgevingswet bij uw eigen organisatie al is aangepast.

Blijf bezig

Desalniettemin is het natuurlijk goed om zelf bezig te blijven met de voorbereiding op de Omgevingswet. Vanuit het bomenbeheer kunt u verder met de voorbereiding op de Omgevingswet. Deze extra tijd kunt u benutten om het voor de bomen goed voor elkaar te krijgen. Door een beleidsanalyse te maken, door kansen en mogelijkheden integraal te verkennen met collega’s, door de huidige bomenverordening tegen het licht te houden. Zelf doen of laten doen? Waar nodig kunnen wij vanuit Bomenwacht Nederland (op afstand) ondersteunen zodat bomen onder de Omgevingswet voldoende ruimte krijgen. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Deel dit bericht via:
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.