Uitnodiging webinar ‘Aan de slag met bomen onder de Omgevingswet’

28-04-2020
Bomenbeleid, Nieuws
Uitgelicht
Geschreven door Josien Durieux - Hissink

Heeft u interesse in een actieplan op maat om binnen uw eigen gemeente aan de slag te gaan met bomen onder de Omgevingswet? Dan nodigen wij u van harte uit voor onze webinar ‘Aan de slag met bomen onder de Omgevingswet.’ In november organiseren we weer een editie van deze waardevolle en interactieve webinar. Ideaal als uw gemeente in 2021 aan de slag gaat met de voorbereidingen voor de Omgevingswet.

Derde editie in november

In het voorjaar hebben we twee succesvolle edities van de webinar verzorgd. Heeft u die gemist? Geen probleem, want in november organiseren wij de webinar opnieuw. De webinar bestaat uit 4 online sessies van een uur, verspreid over 3 weken. De sessies starten steeds om 10.00 uur.

De webinar staat gepland op donderdag 5 november, dinsdag 10 november, donderdag 19 november en dinsdag 24 november 2020. Ongeveer een week voor de start houden wij een kort intakegesprek om kennis te maken, uitleg te geven en de techniek te testen. Wilt u zich inschrijven? Vul dan het aanmeldformulier in. Inschrijven kan tot uiterlijk 19 oktober 2020.

Antwoord op vragen en praktische handvatten

Wat houdt de Omgevingswet in? Wat zijn de ‘instrumenten’ en wat moet ik daarmee? Wanneer geef ik input over bomen? Hoe zorg ik ervoor dat bomen en groen, tussen alle andere beleidsvelden, de aandacht krijgen die ze nodig hebben?

Susanne Driessen en Josien Durieux geven vanuit Bomenwacht Nederland graag antwoord op deze vragen. Na de webinar kunt u verder met een praktisch actieplan om ‘uw’ bomen op de kaart te zetten onder de Omgevingswet.

Wij richten ons in deze webinar op beleidsadviseurs bomen (en groen) en boombeheerders. We praten u bij over het nieuwe wetstelsel en de instrumenten omgevingsvisie, omgevingsplan en omgevingsprogramma’s. We maken met elkaar inzichtelijk welke zaken voor bomen belangrijk zijn en in welk instrument die het beste op hun plek zijn.

Programma webinar

In 4 contactmomenten van ongeveer een uur nemen we u mee in de opbouw van het nieuwe wetstelsel, de rol en positie die bomen hierin kunnen (of moeten) vervullen en de kansen die de Omgevingswet biedt om de positie van bomen te verbeteren. Daarnaast gaat u actief aan de slag om voor uw eigen gemeente na te gaan wat er al geregeld is, wat nog geregeld kan en moet worden en hoe u uw wensen en behoeften voor het gemeentelijke bomenbestand goed kunt borgen onder de nieuwe Omgevingswet.

Uitwisseling met vakgenoten

Per gemeente zijn de beleidsmedewerker groen/bomen én de boombeheerder welkom. Deze functies vertegenwoordigen de kennis die nodig is om te weten wat bomen nodig hebben en hoe dit vertaald moet worden in beleid.

Aan de webinar kunnen 10 mensen deelnemen. Dat betekent dat u minimaal van 4 andere gemeenten hoort hoe zij zich voorbereiden op de Omgevingswet. We zullen de kans dan ook niet onbenut laten om collega’s in andere gemeenten te inspireren en onderling kennis uit te wisselen.

Praktische informatie en aanmelden

U neemt online deel, dus een computer met webcam, microfoon en internetverbinding zijn essentieel.

Na aanmelding houden we een intake met de deelnemers om kennis te maken. Dan testen we gelijk de techniek en gaan we na welke vragen er leven.

Voordat de webinar start, ontvangt u van ons een informatiepakket. Hierin vindt u een bomenposter, maar ook de hand-outs per contactmoment, werkbladen, de deelnemerslijst en… een verrassing.

Na de eerste, tweede en derde sessie moet u rekening houden met 1 á 2 uur voorbereidingstijd voor de volgende sessie.

De kosten voor de webinar bedragen € 295,- per persoon (excl. BTW). Voor een duo van dezelfde gemeente geldt een speciaal aanbod van € 500,- (excl. BTW).

U meldt zich aan via het aanmeldformulier.

Wij zien u graag online!

Heeft u vragen over de workshop of onze mogelijkheden op het gebied van de Omgevingswet, mail ons gerust. Of bel naar Bomenwacht Nederland (085 – 822 80 10) en vraag naar Susanne Driessen of Josien Durieux.

Deel dit bericht via:
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat Bomenwacht Nederland doet? Schrijft u zich dan nu in voor de nieuwsbrief.